BENVINGUTS/BIENVENIDOS/WELCOME A IL·LUSTRACIÓ HISTÒRICA SERGI SEGURA

PASSOS A L'HORA DE CREAR UN CÓMIC DE TEMÀTICA HISTÒRICA





  • GUIÓ
El primer que realitzarem serà la creació d’un guió de la història:
“A l’actual Empúries, en un matí de finals de l’estiu del 195 aC, la filada de guerrers ibers i celtibers esperava per entrar en combat amb unes legions romanes preparades per esclafar aquella revolta indígena.
El guerrer Bantor, observar la fila dels romans del seu davant, dels quals només es podia veure la seva mirada d’odi i sentir els seus cops d’espasa contra l’escut.
Bantor va mirar a l’esquerra, on un veterà, més expressiu que els seus companys, cridava: “Morireu porcs romans!!!” (combatent de la Segona Guerra Púnica). Mirar a la dreta, on un jove, que possiblement no havia tocat dona, es pixava a sobre.
Finalment, la mirada més important, el seu estandard (cap de llop pintat i a sobre una calavera), que l’hi indicaria les ordres que donaria el seu cap de tribu i el inici d’aquella partida incerta.
Un so de corn s’enlairà al cel i l’estandard s’inclina cap endavant, l’atac havia de començar. Bantor i els seus companys van començar a cridar molt fort per fer fora els dimonis, els dimonis de la por que els hi escanyaven el cos.
(En tota aquesta part, Bantor ho explica amb veu en off).”

  • DIVISIÓ GUIÓ EN VINYETES
Després de tenir el guió, s’ha de dividir per vinyetes per poder observar com seran les accions i poder crear la primera maquetació i esbossos de les escenes:
VINYETA 1
Descripció: Pla general del guerrers ibers.
Text:     Bantor (Veu en off): Malgrat no ser el dia més calorós, jo suo com si ho fós.
VINYETA 2
Descripció: Pla detall des de l’esquerra cara Bantor suant. Pla de fons desenfocat.
Text:     Bantor (Veu en off): Em dic Bantor, nascut a Kesse * (Tarragona) i era ceramista fins avui. Em trobo amb el meu poble enmig d’una gran coalició de tribus veïnes per fer front a un enemic comú...Roma.
VINYETA 3
Descripció: pla de cos superior dels romans avançant i picant les espases als escuts.
Text:     Bantor (Veu en off): Mireu com s’apropen, intentant espantar amb els cops d’espasa als escuts; ho aconsegueixen, però ens juguem massa per fugir.
VINYETA 4
Descripció: Bantor mira al company de l’esquerra, el qual crida fort.
Text:     Company: MORIREU PORCS ROMANS !!
Bantor (Veu en off): Hi ha alguns que no tenen por perquè beuen abans fins emborratxar-se; aquest no és el cas. És el veí de davant de casa, un veterà que va lluitar en la gran guerra ** (II Guerra Púnica) temps enrere al costat dels cartaginesos.
VINYETA 5
Descripció: Detall cara Bantor des de la dreta, mira un noi jove amb cara de por.
 Text:    Bantor (Veu en off): En canvi aquest noi, encara no ha tocat noia i ja té que lluitar contra aquest gran exèrcit.
VINYETA 6
Descripció: Detall peus del noi que s’ha pixat a sobre.
Text:     Bantor (Veu en off): Fins i tot s’ha pixat; jo fa pocs moments he estat a punt de fer-ho. Segons m’han dit, la pudor i merda és lo normal abans de la lluita...i és veritat.
VINYETA 7
Descripció: Detall de l’estendard.
 Text:    Bantor (Veu en off): L’estendard, és moment de mirar-ho. Ells estan situats i possiblement mourem fitxa nosaltres.
VINYETA 8
Descripció: Pla de l’estendard des de un lateral i d’un guerrer tocant el corn.
Text:     Bantor (Veu en off): ATAC !! INDICA ATAC !!.
VINYETA 9
Descripció: Pla general i frontal de Bantor i diversos companys cridant, un d’ells amb una pilum a l’escut i un altre travessat per una javelina.
Text:     Bantor (Veu en off): CRIDEM, cridem fort amics meus, potser per última vegada.


  • ESBÓS
A continuació realitzem l’esbós on es podrà observar la maquetació i una visió general de les escenes:






  • LLAPIS
Una vegada realitzat l’esbós es dibuixarà la pàgina a llapis amb tots els detalls:


  • TINTA
En aquest pas s’entinta el dibuix. Encara es podem realitzar modificacions d’última hora:



  • COLOR
Pas definitiu, coloració de la pàgina; en aquest cas amb aquarel·la. En aquests moments és molt difícil realitzar canvis:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada