BENVINGUTS/BIENVENIDOS/WELCOME A IL·LUSTRACIÓ HISTÒRICA SERGI SEGURA

PROJECTES

PÀGINA PRINCIPAL     QUI SOC     PROJECTES     PRODUCTES    CONTACTE

2018

- Realització de diverses il·lustracions a color per a la sala dels ibers de l'exposició permanent del museu de Montcada i Reixac. En aquestes podreu veure aspectes de la vida quotidiana i la reconstrucció d'algunes cases excavades al poblat ibèric de Les Maleses.
Més informació del museu a Museu de Montcada i Reixac


Il·lustració en procés
Il·lustració finalitzada


Una de les il·lustracions a la sala del museu

Il·lustració a una de les vitrines


- Col·laboració amb diverses il·lustracions en un parell de conferències.
La primera realitzada el 21 d'octubre per Emiliano Hinojo titulada "El baluard de Sant Antoni (Barcelona)" dins de les XXVI Jornades d'Estudis Penedesencs.
La segona la va realitzar Francesc Florensa el 27 d'octubre amb el nom "Darreres intervencions arqueològiques al jaciment de Sant Pere de Casserres (El Berguedà)" dins de les V Jornades d'Arqueologia a la Catalunya Central.


Recreació de Sant Pere de Casserres

Recreació de la carretera de Madrid a Barcelona


- Pròximament es podran veure diverses il·lustracions que he realitzat en blanc i negre pels nous mòduls interpretatius al mercat de Sant Antoni (Barcelona). En ells es parla de les restes trobades en la intervenció arqueològica durant la reforma del mercat (part de la Via Augusta, una sínia medieval, el portal de Sant Antoni i la carretera de Madrid).
Els mòduls han estat produïts pel Servei d'Arqueologia i l'institut Municipal de Mercats de Barcelona i els continguts els han creat Emiliano Hinojo, Carme Miró i Ravellat - Ribas.
Podeu trobar més informació a https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2018/08/31/sinstallen-al-recinte-del-mercat-de-sant-antoni-uns-moduls-interpretatius-per-donar-a-coneixer-la-historia-i-el-patrimoni-de-lindret-des-depoca-romana-fins-lactual/


Dibuix a tinta de la sínia

Exemple d'un dels mòduls interpretatius


- Il·lustració a color utilitzada com a imatge de màrqueting de la cervesa Iberika. Aquesta és una cervesa artesanal realitzada per Iber Arqueologia, Patrimoni i Turisme a partir d'investigacions arqueològiques. Per a més informació i per a poder comprar aquesta magnífica cervesa aneu a https://www.facebook.com/pg/iberapt/shop/?ref=page_internal


Imatge a color

Activitat al festival Terra Ibèrica (Ciutadella ibèrica de Calafell)


- Realitzades les il·lustracions, en color digital, per la nova entrega de Nuclis amb Encant; en aquest cas del municipi Piera (l'Anoia). Aquestes són, un plànol de la part antiga del poble i els seus elements patrimonials i naturals.
Amb aquest plànol us podreu moure pel nucli antic del municipi d'una manera amena i divertida.
Produït del Consell Comarcal de l'Anoia, amb textos d'Anoia Patrimoni i disseny d'Amorfa.
Podeu descarregar el plànol en PDF a https://anoiaturisme.cat/anoia/piera-ja-te-el-mapa-de-nucli-amb-encant/

Plànol a tinta


Plànol a color

Resultat final


- Col·laboració amb un dibuix a color per al cartell del Festival Terra Ibèrica que es realitzarà del dia 26 al 29 de juliol a la Ciutadella Ibèrica de Calafell.
Trobareu més informació del festival a https://www.facebook.com/pg/terraibericacalafell/posts/
No us el perdeu, val molt la pena!!!


Dibuix del cartell

Cartell del festivalEstand de la Ciutadella Ibèrica de Calafell


- El 3 de març es va inaugurar la ruta del camí Via Augusta-Camí Ral al Vendrell. En aquest camí es van instal·lar 8 plafons, 6 dels quals porten les meves il·lustracions.
En aquests plafons es pot trobar informació com la construcció dels camins o la centuriació i els cultius, entre d'altres.
La iniciativa va estar impulsada per la Comissió del Patrimoni del Vendrell.
Us deixo un recull de fotografies del recorregut.


Un dels dibuixos dels plafons
Mapa del recorregut

Vista general de la Via Augusta - Camí Ral

Detall d'un dels plafons

Trencall cap al Camí del Masos

Detall d'una pintada en un dels plafons

Plafó i part del camí

Camp de vinyes amb Sant Vicenç de Calders al fons


- Recreació il·lustrada d'una pira funerària d'època romana. Amb aquesta il·lustració he col·laborat en un article del diari Ara "Els tresors mortuoris que amagava el Mercat de Sant Antoni", publicat el 19 de febrer.
+INFO https://www.ara.cat/cultura/tresors-mortuoris-Mercat-Sant-Antoni_0_1964203566.html
També en un article de el Periódico "El mercado de Sant Antoni ocultaba un rico catàlogo de los ritos funerarios romanos", publicat el 28 de març.
+INFO https://www.elperiodico.com/es/barcelona/20180328/el-mercado-de-sant-antoni-ocultaba-un-rico-catalogo-de-los-ritos-funerarios-romanos-6721449- Recreació il·lustrada a color digital de la part no conservada del tapís de la Creació que es troba a la catedral de Girona. Els dibuixos recreen personatges i elements, que fa uns mil anys, representaven un dels quatre rius, les estacions i la lluna. L'estil havia de ser el mateix que la part conservada del tapís.

Encàrrec realitzat per l'empresa Schola Didàctica Activa pel seu taller de romànic.
Més informació dels tallers de Schola a http://www.scholactiva.com/es

Il·lustració de la part
no consevada del tapís

Detall de la il·lustració

Recreació del tapís de la Creació


- Col·laboració a les noves guies arqueològiques presentades pel Museu d'Arqueologia de Catalunya.
Dues il·lustracions en blanc i negre del jaciment ibèric del Cogulló, concretament un dels carrers i un forn comunal, per a la guia dels Ceretans / Lacetans.
Aquestes il·lustracions, amb tres més, es poden trobar als plafons informatius del jaciment.

Portada de la guia
Interior de la guia
Forn comunal
Interior de la guia2017

- Il·lustració a color pel nou llibre "El castell de Subirats. 1100 anys d'història", escrit per Xavier Esteve i Josep Anton Pérez de Tríade Serveis Culturals, amb la col·laboració d'altres autors. També s'han utilitzat les il·lustracions que vaig realitzar pels plafons informatius del castell.
Un llibre que s'ha portat a terme amb motiu de la celebració dels 1100 anys d'aquest castell del Penedès, i que apropa aquest element arquitectònic i arqueològic al municipi de Subirats.
- Realitzades les il·lustracions, en color digital, per la nova entrega de Nuclis amb Encant; en aquest cas del municipi Sant Martí de Tous (l'Anoia). Aquestes són, un plànol de la part antiga del poble i els seus elements patrimonials i naturals.
Produït del Consell Comarcal de l'Anoia, amb textos d'Anoia Patrimoni i disseny d'Amorfa.
Podeu descarregar el plànol en PDF a http://anoiaturisme.cat/anoia/sant-marti-de-tous-la-nova-entrega-de-nuclis-amb-encant/

Plànol sense indicacions
Resultat final


- La Ciutadella Ibèrica de Calafell ja té un nou producte perquè tota la família pugui aprendre i gaudir dels ibers. El nou "Descobrim la Ciutadella" es compon d'un díptic amb una sèrie d'enigmes a resoldre, un annex plastificat d'ajuda i unes solucions finals. Es pot demanar en català, castellà, anglès i francès.
L'encàrrec va consistir en la realització del disseny, els textos i les il·lustracions de tot el material.
Si visiteu la Ciutadella, no us oblideu de demanar-ho!!!
Més informació a http://www.calafellhistoric.org/index.php/noticies/153-arriba-descobrim-la-ciutadella

Il·lustracions a tinta

Procés il·lustracions a color

Díptic

Annex


- Realitzades les il·lustracions, en color digital, pel nou plànol turístic de Copons (municipi de l'Anoia). Aquestes són, un plànol de la part antiga del poble i els seus elements patrimonials i naturals.
Produït del Consell Comarcal de l'Anoia, amb textos d'Anoia Patrimoni i disseny d'Amorfa.
Podeu descarregar el plànol en PDF http://anoiaturisme.cat/anoia/nou-mapacopons/

Llapis
Tinta
Resultat final- Dues il·lustracions a color, encarregades pel Museu de Premià de Dalt, amb motiu de la inauguració de l'exposició temporal "La transcendència infinita. Mort, vida i art", del 21 d'abril fins a l'1 de juliol.

No us la podeu perdre!!!

- Il·lustracions en blanc i negre per la nova senyalització en el poblat ibèric del Cogulló (Sallent). En total són cinc il·lustracions que reforcen el text dels diversos plafons explicatius.
Més informació del jaciment http://www.sallent.cat/el-municipi/turisme/llocs-dinteres/poblat-iberic-del-cogullo.html


- Col·laboració, amb diverses il·lustracions, al curs "Didàctica del patrimoni cultural" organitzat per la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei" i coordinat pel Dr. Rafael Sospedra Roca, Didpatri, i Carolina Desel Gonzàlez, Museu de Menorca. Curs del 24 al 26 de març.

Les conferències on es mostra alguna de les meves il·lustracions són:
"Les il·lustracions i l'ús del matte painting" Dr. Rafael Sospedra Roca.
"La recreació Històrica (Reenactment)" Georgina Castells Sala.

+ informació http://www.uimir.cime.es/contingut.aspx?idpub=907- Realitzades les il·lustracions, en color digital, pel nou plànol turístic de La Llacuna (municipi de l'Anoia). Aquestes són, un plànol de la part antiga del poble i els seus elements patrimonials i naturals.
És una iniciativa del Consell Comarcal de l'Anoia http://www.anoia.cat/

Esbós del plànol de La Llacuna

Maquetació final


- Projecte iniciat al 2016 i que es va presentar el 20 de febrer del 2017 a la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit. Es tracta d'un conte que explica el carnaval de Cunit a partir d'un dels seus personatges més representatius, el Boig Carnaval!!!; amb ell, coneixerem la història del carnaval i el carnaval al Penedès Marítim i, principalment, a Cunit.
Els textos han estat realitzats per Georgina Castells i les il·lustracions per Il·lustració Històrica Sergi Segura.


Aquests dies podeu veure una exposició del conte a la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit.
+ INFO http://bibliocunit.blogspot.com.es/2017/02/carnaval-de-cunit-la-casa-den-boig.htmlPÀGINA PRINCIPAL     QUI SOC     PROJECTES     PRODUCTES    CONTACTE