BENVINGUTS/BIENVENIDOS/WELCOME A IL·LUSTRACIÓ HISTÒRICA SERGI SEGURA

PROJECTES

PÀGINA PRINCIPAL     QUI SOC     PROJECTES     PRODUCTES    CONTACTE


2019

- Col·laboració amb un dibuix pel cartell del festival de recreació històrica de Terra Ibèrica. El lema del festival és Potestas in feminis (dones al poder) i es celebrarà del dia 25 al 28 de juliol del 2019 a la Ciutadella Ibèrica de Calafell.
+ INFO www.calafellhistoric.org
- Plànol turístic de la comarca del Baix Penedès amb diferents elements culturals. Realitzat per al Consell Comarcal del Baix Penedès per a les visites de la zona per part de grups d'instagramers.

Plànol comarcal a llapis


Plànol comarcal a color


- Col·laboració amb dues il·lustracions a la conferència de Carme Miró "La Via Augusta et la nécropole du marché de Sant Antoni à Barcelone". Conferència realitzada a l'Ecole Normale Supérieure de París el 14 de febrer dins del marc de Jeudis de l'Archéologie.
Enllaç a la web http://www.archeo.ens.fr/spip.php?article1860&lang=fr


Vil·la romana

Via Augusta


- Col·laboració amb una il·lustració a la conferència d'Emiliano Hinojo i Carme Miró "La necrópolis alto imperial del mercado de Sant Antoni de Barcelona". Conferència realitzada a Córdoba el 31 de gener dins de les jornades Rituales, costumbres funerarias y prácticas mágicas en Hispania (30-31 de gener).


Il·lustració de la Via Augusta
- Realitzades les il·lustracions, en color digital, per la nova entrega de Nuclis amb Encant; en aquest cas del municipi de Castellfollit de Riubregós (l'Anoia). Aquestes són, un plànol de la part antiga del poble i els seus elements patrimonials i naturals.
Amb aquest plànol us podreu moure pel nucli antic del municipi d'una manera amena i divertida.
Produït del Consell Comarcal de l'Anoia, amb textos d'Anoia Patrimoni i disseny d'Amorfa.
Podeu descarregar tots els plànols en PDF a https://anoiaturisme.cat/nuclis-amb-encant/
- Diverses il·lustracions en blanc i negre per al Consell Comarcal de l'Alt Penedès. Aquest, conjuntament amb l'Institut d'Estudis Penedesencs, van crear una ruta per l'Alt Penedès per a destacar el pas de la Via Augusta per la comarca. Es van realitzar multitud d'estructures, en forma de mil·liaris, on es pot llegir informació molt interessant sobre el món romà. Entre aquests textos, es poden trobar les meves il·lustracions, que mostren, de forma gràfica, aquesta informació.
Us col·loco un enllaç a un reportatge que es va fer https://www.rtvvilafranca.cat/programa/el-reportatge/f/30951-201835/


Una de les il·lustracions


Estructura en forma de mil·liari


Detall del "mil·liari"

2018

- Realització de diverses il·lustracions a color per a la sala dels ibers de l'exposició permanent del museu de Montcada i Reixac. En aquestes podreu veure aspectes de la vida quotidiana i la reconstrucció d'algunes cases excavades al poblat ibèric de Les Maleses.
Més informació del museu a Museu de Montcada i Reixac


Il·lustració en procés
Il·lustració finalitzada


Una de les il·lustracions a la sala del museu

Il·lustració a una de les vitrines


- Col·laboració amb diverses il·lustracions en un parell de conferències.
La primera realitzada el 21 d'octubre per Emiliano Hinojo titulada "El baluard de Sant Antoni (Barcelona)" dins de les XXVI Jornades d'Estudis Penedesencs.
La segona la va realitzar Francesc Florensa el 27 d'octubre amb el nom "Darreres intervencions arqueològiques al jaciment de Sant Pere de Casserres (El Berguedà)" dins de les V Jornades d'Arqueologia a la Catalunya Central.


Recreació de Sant Pere de Casserres

Recreació de la carretera de Madrid a Barcelona


- Pròximament es podran veure diverses il·lustracions que he realitzat en blanc i negre pels nous mòduls interpretatius al mercat de Sant Antoni (Barcelona). En ells es parla de les restes trobades en la intervenció arqueològica durant la reforma del mercat (part de la Via Augusta, una sínia medieval, el portal de Sant Antoni i la carretera de Madrid).
Els mòduls han estat produïts pel Servei d'Arqueologia i l'institut Municipal de Mercats de Barcelona i els continguts els han creat Emiliano Hinojo, Carme Miró i Ravellat - Ribas.
Podeu trobar més informació a https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2018/08/31/sinstallen-al-recinte-del-mercat-de-sant-antoni-uns-moduls-interpretatius-per-donar-a-coneixer-la-historia-i-el-patrimoni-de-lindret-des-depoca-romana-fins-lactual/


Dibuix a tinta de la sínia

Exemple d'un dels mòduls interpretatius


- Il·lustració a color utilitzada com a imatge de màrqueting de la cervesa Iberika. Aquesta és una cervesa artesanal realitzada per Iber Arqueologia, Patrimoni i Turisme a partir d'investigacions arqueològiques. Per a més informació i per a poder comprar aquesta magnífica cervesa aneu a https://www.facebook.com/pg/iberapt/shop/?ref=page_internal


Imatge a color

Activitat al festival Terra Ibèrica (Ciutadella ibèrica de Calafell)


- Realitzades les il·lustracions, en color digital, per la nova entrega de Nuclis amb Encant; en aquest cas del municipi Piera (l'Anoia). Aquestes són, un plànol de la part antiga del poble i els seus elements patrimonials i naturals.
Amb aquest plànol us podreu moure pel nucli antic del municipi d'una manera amena i divertida.
Produït del Consell Comarcal de l'Anoia, amb textos d'Anoia Patrimoni i disseny d'Amorfa.
Podeu descarregar el plànol en PDF a https://anoiaturisme.cat/anoia/piera-ja-te-el-mapa-de-nucli-amb-encant/

Plànol a tinta


Plànol a color

Resultat final


- Col·laboració amb un dibuix a color per al cartell del Festival Terra Ibèrica que es realitzarà del dia 26 al 29 de juliol a la Ciutadella Ibèrica de Calafell.
Trobareu més informació del festival a https://www.facebook.com/pg/terraibericacalafell/posts/
No us el perdeu, val molt la pena!!!


Dibuix del cartell

Cartell del festivalEstand de la Ciutadella Ibèrica de Calafell


- El 3 de març es va inaugurar la ruta del camí Via Augusta-Camí Ral al Vendrell. En aquest camí es van instal·lar 8 plafons, 6 dels quals porten les meves il·lustracions.
En aquests plafons es pot trobar informació com la construcció dels camins o la centuriació i els cultius, entre d'altres.
La iniciativa va estar impulsada per la Comissió del Patrimoni del Vendrell.
Us deixo un recull de fotografies del recorregut.


Un dels dibuixos dels plafons
Mapa del recorregut

Vista general de la Via Augusta - Camí Ral

Detall d'un dels plafons

Trencall cap al Camí del Masos

Detall d'una pintada en un dels plafons

Plafó i part del camí

Camp de vinyes amb Sant Vicenç de Calders al fons


- Recreació il·lustrada d'una pira funerària d'època romana. Amb aquesta il·lustració he col·laborat en un article del diari Ara "Els tresors mortuoris que amagava el Mercat de Sant Antoni", publicat el 19 de febrer.
+INFO https://www.ara.cat/cultura/tresors-mortuoris-Mercat-Sant-Antoni_0_1964203566.html
També en un article de el Periódico "El mercado de Sant Antoni ocultaba un rico catàlogo de los ritos funerarios romanos", publicat el 28 de març.
+INFO https://www.elperiodico.com/es/barcelona/20180328/el-mercado-de-sant-antoni-ocultaba-un-rico-catalogo-de-los-ritos-funerarios-romanos-6721449- Recreació il·lustrada a color digital de la part no conservada del tapís de la Creació que es troba a la catedral de Girona. Els dibuixos recreen personatges i elements, que fa uns mil anys, representaven un dels quatre rius, les estacions i la lluna. L'estil havia de ser el mateix que la part conservada del tapís.

Encàrrec realitzat per l'empresa Schola Didàctica Activa pel seu taller de romànic.
Més informació dels tallers de Schola a http://www.scholactiva.com/es

Il·lustració de la part
no consevada del tapís

Detall de la il·lustració

Recreació del tapís de la Creació


- Col·laboració a les noves guies arqueològiques presentades pel Museu d'Arqueologia de Catalunya.
Dues il·lustracions en blanc i negre del jaciment ibèric del Cogulló, concretament un dels carrers i un forn comunal, per a la guia dels Ceretans / Lacetans.
Aquestes il·lustracions, amb tres més, es poden trobar als plafons informatius del jaciment.

Portada de la guia
Interior de la guia
Forn comunal
Interior de la guia


PÀGINA PRINCIPAL     QUI SOC     PROJECTES     PRODUCTES    CONTACTE